Home Blog

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Θανάσης Κυφίδης

Το Πρώτο μετάλλιο σε Διεθνή Αγώνα για την ελληνική ιστιοπλοΐα το 2023 φέρνει μαζί του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ilca 6 που ολοκληρώθηκε χθες 17 Μαρτίου στην Ανδόρα της Ιταλίας ο αθλητής του ΝΟ Βουλιαγμένης και μέλος της Εθνικής Ομάδας κατηγορίας Laser Θανάσης ΚΥΦΙΔΗΣ!

Ο Ιταλός Ματία ΤΣΕΣΑΝΑ διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρωτιά από τον Έλληνα πρωταθλητή αλλά τελικώς κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, με τον Ιρλανδό Ρόκο ΡΑΙΤ να συμπληρώνει το βάθρο. Ακόμη, ο Λάμπρος ΓΑΡΜΠΗΣ τερμάτισε 17ος, ο Παναγιώτης ΒΕΚΚΟΣ 19ος και ο Αντώνης ΚΟΝΤΗΣ 40ος.

Λίγα Λόγια από τον μεγάλο νικητή της κατηγορίας:

https://www.youtube.com/watch?v=stjn09Xc0js&feature=youtu.be

Τα αποτελέσματα ILCA 6 Men – Full results: https://eurilca.eu/documents/273/results/ilca6m.htm

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και η Βασιλεία ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις γυναίκες εκπροσωπώντας την Πορτογαλία ILCA 6 Women – Gold fleet final results και ο Παύλος ΚΟΝΤΙΔΗΣ από την Κύπρο που κατέκτησε το χάλκινο στους άνδρες ILCA 7 Gold fleet final results

 

Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών για την κατηγορία Οπτιμιστ

Με τη συμμετοχή 155 ιστιοπλόων (100 αγόρια και 55 κορίτσια) από 18 ομίλους πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών για την κατηγορία Οπτιμιστ στην ιστιοπλοΐα.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ν.Α.Ο. Βούλας και σημείωσε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Θυμίζουμε ότι όπως και από τ’ άλλα Περιφερειακά πρωταθλήματα, έτσι κι από τον αγώνα της Αθήνας θα προκύψει μια ομάδα ιστιοπλόων που θα λάβει μέρος στην πανελλήνια πρόκριση για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας της κατηγορίας.

Οι ιστιοπλόοι που θα προκριθούν θα μας εκπροσωπήσουν στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

Ο Αγώνας ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση 10 ιστιοδρομιών και οι πρώτοι 10 νικητές ήταν:

  • Ιάσων Παναγόπουλος Ν.Ο. Καλαμακίου
  • Μανώλης Βομβύλας Α.Ν.Ο. Γλυφάδας
  • Παναγιώτης Τσατραφίλης Ν.Ο. Αμφιθέας
  • Αννα Μαρία Μακρή Ν.Ο. Καλαμακίου
  • Παρασκευάς Κολοκοτρώνης Ι.Ο. Πειραιώς
  • Ιωάννης Τουρνής Ν.Ο.Π. Φαλήρου
  • Φίλιππος Πορτοσάλτε Α.Ν.Ο. Γλυφάδας
  • Χρήστος- Αγις Αγγελόπουλος Ι.Ο. Πειραιώς
  • Ανδρέας Ψωμιάδης Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας
  • Ελένη Αλχανάτη Ν.Ο.Π. Φαλήρου

Συγχαρητήρια σε όλους τους Αθλητές που συμμετείχαν προσπαθώντας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν δύσκολο στίβο και σε ποικίλες καιρικές συνθήκες!

Αποτελέσματα Αγώνα:Αποτελέσματα 10ης Ιστιοδρομίας

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EurILCA

Το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το ετήσιο συνέδριο της EurILCA, με εκπροσώπους από 27 χώρες αλλά και την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Κλάσης ILCA κ.Eric FAUST. H Ευρώπη αποτελεί την ήπειρο με τους περισσότερους αθλητές στη κατηγορία γεγονός που κατατάσσει την EurILCA βασικό παράγοντα στην λήψη αποφάσεων και στον σχεδιασμό της πορείας της κλάσης.

Στο εν λόγω συνέδριο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εξέλιξη των υλικών, των διοργανώσεων και θέματα κανονισμών για την καλύτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Το άνοιγμα της κατηγορίας σε σχέση με τον εξοπλισμό έχει επιφέρει μια νέα πραγματικότητα τόσο για τους αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους παράγοντες της κλάσης. Αποφασίστηκε λοιπόν η διαφύλαξη του όρου «one design» μέσω της διαδικασίας καταμετρήσεων σε κάθε μεγάλο αγώνα είτε σε διεθνή είτε σε εθνικό επίπεδο.

Σε σχέση με τα οργανωτικά θέματα της κλάσης αποφασίστηκε η διατήρηση των προγραμμάτων SOLIDARITY αλλά και SUSTAINABILITY δύο προγράμματα με περιβαλλοντολογικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα SOLIDARITY εξασφαλίζει βοήθεια και στήριξη σε αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση παρέχοντάς τους προπονητή, entry fees και εξοπλισμό καθ’ όλη την διάρκεια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Ελληνική κλάση Laser υποστηρίζει ενεργά το πρόγραμμα SUSTAINABILITY που στόχο έχει να διασφαλίσει ένα φιλικό περιβάλλον κατά την διάρκεια των αγώνων τόσο για τους αθλητές όσο και τους παράγοντες. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν λιγότερο πλαστικό και να προστατεύουν το περιβάλλον σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Σχετικά με τους ήδη ισχύοντες κανονισμούς, αποφασίστηκαν κάποιες αλλαγές με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των αγώνων καθώς επίσης προτάθηκε η επίσημη προσθήκη στους αγώνες u21 European Championship και της κατηγορίας U19 . Τέλος, αποφασίστηκαν οι πόλεις που θα διοργανώσουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για το 2025.

Από ελληνικής πλευράς την χώρα εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Κλάσης Βιργινία Κραβαριώτη OLY και η Αντιπρόεδρος Άννα Αγραφιώτη OLY. Η Βιργινία επανεκλέχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της EurILCA και στην θέση της συντονίστριας για το Team Race όπου και εγκρίθηκαν αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων καθώς και μια σειρά πρωταθλημάτων και ένας Ευρωπαϊκός Τίτλος μέσα στο 2023. Το Τeam Race χαίρει της υποστήριξης της World Sailing και έχει ζητηθεί η ανάπτυξη του στην κατηγορία.

Η χώρα μας είναι έτοιμη για την διοργάνωση δυο μεγάλων πρωταθλημάτων το 2023 στην κατηγορία ILCA4 με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατηγορίας ILCA6 & ILCA7 στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου όπου θα είναι και πρόκριση της Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

31η ATHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK

Θριαμβευτικό φινάλε για τους Έλληνες Ιστιοπλόους στη «31η Athens International Sailing Week». Οι ιστιοπλόοι μας κέρδισαν 25 από τα συνολικά 27 μετάλλια στις διεθνείς κατηγορίες, ενώ στις ολυμπιακές κατηγορίες κατέκτησαν 17 από τα 18!
Στον αγώνα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ομοσπονδία σε συνεργασία με πέντε ναυτικούς ομίλους, έτρεξαν 400 σκάφη από επτά χώρες και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα διαθέτει πολλά νέα ταλέντα απ’ όλη τη χώρα που έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν σε διεθνές επίπεδο.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

420 (20 σκάφη, 8 ιστιοδρομίες)
1. Δ. Μπήτρος-Κ. Σουλιώτη
2. Δ. Σουρλατζής – Ν. Σουρλατζής
3. I. Kερκέζου- Δ. Γιαννούλη

ΟΠΤΙΜΙΣΤ αγοριών ( 127 σκάφη, 7 κούρσες)
1. Ι. Παναγόπουλος
2 Ε. Βομβύλας
3 Σ. Σαμαράς

ΟΠΤΙΜΙΣΤ κοριτσιών ( 73 σκάφη, 4 κούρσες)
1. Α. Σουλιώτη
2 Δ. Θεοδωρακοπούλου
3. Χ. Τόμπρα


ILCA 6 ανδρών (23 σκάφη, 5 κούρσες)
1. Π. Σπανός
2. Μ. Σταθάς
3. Δ. Καλπογιαννάκης
ILCA 4 αγοριών (79 σκάφη, 5 κούρσες)
1. Κ. Πορτοσάλτε
2. Σ. Γρυπάρης
3. Ν.Ν. Προκοπίου
ILCA 4 κοριτσιών (42 σκάφη, 4 ιστιοδρομίες)
1. Ε. Γκίκα
2. Κ. Αναστασίου
3. Σ Μπουγιατιώτη


ΦΙΝΝ (8 σκάφη, 3 κούρσες)
1. Τ. Παλάι Ουγγαρία
2. Α. Κ. Ραρής
3. Μπ. Σεμπεστίεφ Ουγγαρία


DRAGON (5 σκάφη, 5 ιστιοδρομίες)
1. Γ. Έρτσος-Α. Καμπίτσης – Μ. Παπαπαναγιώτου
2. Ν. Ζωγράφος – Κ. Πέτσιος – Β. Γουριώτης
3. Α. Τσαρούχης- Χ. Καλδής-Β. Δαμιανός


LIGHTNING ( 5 σκάφη, 5 κούρσες)
1 Γ. Παναγιωτίδης – Γ. Βάσιλας – Ε. Καφετζιδάκης
2. Γ. Αργυρόπουλος – Α. Τόλης – Κ. Βαλσαμίδης
3. Δ. Πετικίδης – Ι. Παππάς – Ε. Δέδες


Στις κατηγορίες ΑμεΑ οι νικητές ήταν:
2,4mr ( 3 σκάφη, 6 ιστιοδρομίες)
1. Ν. Πατεράκης
2. Θ. Χωραφιάρης
3. Ε. Φωκιανός
Hansa 303 Single (9 σκάφη, 6 κούρσες)
1. Ε. Αχλάτης
2. Γ. Καράμπελας
3. Α. Γαλιατσάτος
Hansa 303 Double ( 8 σκάφη, 6 ιστιοδρομίες)
1. Ε. Αχλάτης – Σ. Παπαδοπούλου
2. Ν. Κακαβούλας – Α. Κουλουμπής Καλογερόπουλος
3. Δ. Χατζηπαρασίδου – Ο. Πινιάρης
Hansa 2,3 Single ( 6 σκάφη, 6 κούρσες)
1. Α. Γιαννούλης
2. Χ. Σκόνδρας
3. Χ. Τσαμπάς

31η Athens International Sailing Week

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της «31ης Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με πέντε ναυτικούς ομίλους (Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ν.Ο. Π. Φαλήρου, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο.Ε και Ι.Ο.Π. ΔΕΗ), και τη συμμετοχή 400 σκαφών από 7 χώρες.
Οι Έλληνες ιστιοπλόοι απέδειξαν για άλλη μία φορά το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο αφού κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες πλην της δεύτερης θέσης – ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 470 mixed, την οποία κατέκτησαν οι ιστιοπλόου από την στη Μαλαισία. Συνολικά 17 στα 18 μετάλλια!

Η πρώτη φάση του Αγώνα αφορούσε τις ολυμπιακές κατηγορίες που για τα ελληνικά σκάφη ήταν ταυτόχρονα και πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ αποτέλεσαν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα.

Στα 470 mixed τα έξι σκάφη που συμμετείχαν έτρεξαν 10 ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά. Δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τη Μαλαισία με τους Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι- Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ και τρίτο αυτό των Λ. Γιαννούλη – Ε. Γιαννούλη. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι Λ. Γιαννούλης – Ε. Γιαννούλη ήταν δεύτεροι και τρίτοι οι Μ. Παππά – Σ. Μιχαλόπουλος.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη αγωνίστηκαν σε 10 ιστιοδρομίες και πρώτος τερμάτισε ο Λ. Τσορτανίδης, ακολούθησε ο Β. Κοκκαλάνης και τρίτος ήταν ο Α. Καλπογιαννάκης. Στην κατηγορία των γυναικών συμμετείχαν τρία σκάφη και μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Δ. Ποντίφηξ με δεύτερη την Κ. Δίβαρη και τρίτη την Μ. Χερουβείμ.

Ο Προπονητής της Κατερίνας ΔΙΒΑΡΗ δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης: “Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες 9/11 για τις Ολυμπιακές κατηγορίες του Athens Sailing Week με την απονομή των επάθλων στον Ν.Ο.Καλαμακίου. Αυτή την χρονιά δεν ήμουν προπονητής στα Laser όπως συνήθως αλλά στην καινούρια ολυμπιακή κατηγορία ΙQ FOIL. Μια ακριβή κατηγορία όσο αναφορά τον εξοπλισμό αλλά συνάμα και πολύ θεαματική. Υψηλές ταχύτητες, γρήγορες εναλλαγές και όλα αυτά ON AIR (σε planning conditions). H ιστορία έδειξε ότι πρωτοστάτησαν και δικαίως οι αθλητές που είχαν στην κατοχή τους τον εξοπλισμό πρώτοι από τους άλλους και τελικά ήταν πιο προπονημένοι. Η συνεργασία μου με την @katerinadivari που είχε μετάσχει στην Ολυμπιάδα του Tokyo εκπροσωπόντας την Ελλάδα στην κατηγορία RSX γυναικών με τιμά και θεωρώ πως έχει πολλά ακόμη να δώσει. Με ελάχιστες προπονήσεις αλλά με πολύ πείσμα, τσαγανό και την ταπεινότητα που την διακατέχει έδειξε πως μπορεί κερδίζοντας αρκετές από τις ιστιοδρομίες της διοργάνωσης. Λάθη από όλους τους αθλητές, κάποια παιδικά ίσως, όμως για αυτό είμαστε εδώ, για να πάμε μπροστά και να βελτιωθούμε σαν άτομα αλλά και σαν ομάδα γιατί δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τους αθλητές του εξωτερικού. Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τους νικητές αλλά ειδικά την Κατερίνα που κατέκτησε την 2η θέση με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας!”

Στα 49er τα τρία σκάφη που συμμετείχαν πραγματοποίησαν οκτώ ιστιοδρομίες και νικητές ήταν οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος  και την τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης.

Η Ομάδα του Παύλου ΚΑΓΙΑΛΗ και του Ιωάννη ΟΡΦΑΝΟΥ δήλωσε: “Πρωταθλητές Ελλάδος στην νέα μας κατηγορία.Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και δύσκολος. Στον Πρωταθλητισμό τπτ δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο και αυτή είναι η μαγεία της κάθε νίκης που πρέπει πάντα να μοχθείς για να έρθει. Μόλις με τρεις συμμετοχές στην γραμμή εκκίνησης ολοκληρώσαμε σήμερα με οχτώ ιστιοδρομίες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Λυπηρό από άποψη συμμετοχών αλλά αυτό είναι. Συγχαρητήρια @vdol__ @nikosgiotopoulos @george_tsoulfas για τον όμορφο αγώνα που δώσατε!!! Ευχαριστούμε τον σύλλογο μας @piraeussailing που μας πιστεύει και βρίσκεται πάντα δίπλα μας.”

Στα ILCA 7 τα 29 σκάφη που αγωνίστηκαν έτρεξαν σε έξι ιστιοδρομίες. Πρώτος τερμάτισε ο Δ. Παπαδημητρίου και ακολούθησαν ο Α. Παναγιωτίδηςκαι ο Γ. Παπαδάκος. Στα U21 πρώτος ήταν ο Γ. Παπαδάκος, δεύτερος ο Π. Σπανός και τρίτος ο Ι. Κεφαλλωνίτης. Στα U19 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Π. Σπανός, δεύτερος ήταν ο Α. Κυφίδης και τρίτος οι Α. Ιωαννίδης.

Ισάριθμες κούρσες πραγματοποιήθηκαν και στα ILCA 6. Στην κατηγορία συμμετείχαν 20 σκάφη. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ε. Καραγεώργου, δεύτερη ήταν η Α. Κουράβελου και τρίτη η Μ. Χ. Μένη. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και στις  κατηγορίες U21 και U19 για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Προπονητής του ΝΑΟΜΑ Αλέξης ΚΑΤΣΙΟΣ ανέρτησε:” Ένα ακόμη Eurolymp έφτασε στο τέλος του!Μπορεί ως αθλητής να έχω συμμετάσχει σε πολλά από αυτά, για τον Γεώργιο Ζυγούρη, την Τατιανή και την Aurora Palko ήταν η πρώτη τους επαφή με την ολυμπιακή κατηγορία!Ο αγώνας μας τα έκανε όλα!Τις πρώτες μέρες είχαμε τον Νοτιά με 2-3 μέτρα κύμα, τις επόμενες μέρες είχαμε φλατ με αλλαγές και τέλος κλείσαμε με μια μπουνάτσα για γρήγορα σκάφη!Η εμφάνιση και των τριών αθλητών ήταν πολύ καλή για πρώτη επαφή!
Η Τατιάνα κατάφερε και πλασαρίστηκε στην 6η θέση στην κατηγορία U19 και 8η θέση γενικής!Η Palko Aurora 9η θέση U19 και 14η γενικής και ο Γιώργος την 6η θέση U19 και 17η γενικής. Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο της ΕΙΟ κα Νίκη ΑΝΣΤΑΣΙΟΥ και τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου για την οργάνωση!Τέλος πολλά μπράβο στους γονείς και τον ΝΑΟΜΑ για την υποστήριξη! Καχε’ι’ρα Φαμπιάνο είσαι δυναμίτης και σε ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια και το support! Συνεχίζουμε δυνατά!”

Η δεύτερη φάση αρχίζει  σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα θα γίνουν κούρσες στις διεθνείς κατηγορίες 420, Οπτιμιστ αγοριών και κοριτσιών, ILCA 4 αγοριών, κοριτσιών, ILCA 6 ανδρών, Finn, Ligthning, Dragon και στις κατηγορίες ΑμεΑ Hansa 303, Hansa 303 double, Hansa 2,3 και 2,4 mr.

Από την αρχή της διοργάνωσης ο αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook. Tα link του You Τube και του Facebook της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Live Streaming της διοργάνωσης, είναι:
https://www.youtube.com/c/HELLENICSAILINGFEDERATION

 https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝO ΣΚΑΦΟΣ OPTIMIST

0
Πωλείται σκάφος winner 3d star του 2020 σε εξαιρετική κατάσταση.
Και τρέιλερ optiparts. Το σκάφος είναι πεντακάθαρο καθώς μετά από κάθε πρόκριση η πανελλήνιο καθοριζόταν σχολαστικά. 2η θέση στην πρόκριση για την εθνική ομάδα , 2η θέση πανελλήνιο 2021.
Τιμή σκάφους με trailer 2.800€
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Δήμητρα ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ 6974157354 ή με την ομάδα του VMG SHOP

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ OPTIMIST

0
1. Σκάφος winner team 3D star 2018 με τρέιλερ, κάλυμμα , μπαλόνια, ιμάντα καινούριο winner – 2000€
2. Πανί One Sails medium 9/’21 – 280€
3. Πανί One Sails medium plus 2/’22 (3 φορές χρησιμοποιημένο) – 360€
4. Σετ άρμπουρα Optimax MK IV (134732) με αβρεχτο πικι- 300€
5. Καρινοτίμονα DSK dynamis ’17 + exelixis ’18 (αγορασμένα το ’19) -280€.
Όλα μαζί ή μεμονωμένα.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Γαβριέλα ΜΕΝΤΙΝΗ 6907600880 ή με την ομάδα του VMG SHOP

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ U16

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Όπτιμιστ U16 το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Φαληρικό όρμο στο «Athens International Sailing Center» και προσέφερε εκπληκτικό θέαμα αφού μεταδιδόταν απευθείας μετάδοση από το You Tube και το Facebook της Ομοσπονδίας.

Στο εν λόγω Πρωτάθλημα συμμετείχαν 99 αθλητές και 60 αθλήτριες από 41 ομίλους της χώρας. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός αφού οι καιρικές συνθήκες ποικίλαν και κρατούσαν σε εγρήγορση τόσο τα ίδια, όσο τους προπονητές και τους θεατές.

Στα αγόρια πραγματοποιήθηκαν 11 ιστιοδρομίες και νικητής ήταν ο Ιάσων ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ του Ν.Ο. Καλαμακίου. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Εμμανουήλ ΒΟΜΒΥΛΑΣ του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας. Τρίτος ήταν ο Στέφανος ΣΑΜΑΡΑΣ του Ν.Α.Ο. Μάτι, τέταρτος ο Γεώργιος Λαέρτης ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, πέμπτος ο Παναγιώτης ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗΣ του Ν.Ο. Αμφιθέας και έκτος ο Παρασκευάς ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

Στα κορίτσια μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Αννα Μαρία ΜΑΚΡΗ του Ν.Ο. Καλαμακίου και ακολούθησαν η Χρυσούλα ΚΑΝΕΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ του Ν.Ο Ανδρου και η Ελένη ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ του Ν.Ο.Π. Φαλήρου. Τέταρτη ήταν η Κωνσταντίνα ΣΙΝΑΝΗ του Ι.Ο. Χανίων και πέμπτη η Ελένη ΑΛΧΑΝΑΤΗ του Ν.Ο.Π. Φαλήρου . Στα πέντε σκάφη τα δυο ήταν εκτός Περιφέρειας Αθηνών, ενώ στην 8η θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα ΡΑΓΚΟΥΣΗ του Ν.Ο Πάρου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ανακοίνωσε στην  σελίδα του στα μέσα μαζικής δικτύωσης:Το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16 2022 τελείωσε στις 9 Οκτωβρίου με μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία. Ο Ναυτικός ‘Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είχε την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση με ένα σύνολο 12 αθλητών και την πιο δυνατή βαθμολογικά παρουσία στον στόλο των κοριτσιών. Όλα τα κορίτσια μας βρέθηκαν μέσα στις 11 πρώτες θέσεις σε ένα σύνολο 58 αθλητριών δείχνοντας το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα μας.

Συγκεκριμένα:
• Γαλαζούλα Ελένη – 3η ( 13-6-2-7-1-4-13-25-11-16)
• Αλχανάτη Ελένη – 5η. (41-3-6-1-DNF-5-11-1-5-7)
• Σουλιώτη Αθηνά – 6η (15-2-3-9-17-7-7-10-17-22)
• Τριαντού Ελένη – 7η (3-4-10-6-15-17-6-20-14-21)
• Χριστοφόρου Ελεονώρα – 10η (1-12-4-20-19-30-12-22-9-11)
• Γκαρή Καλλιόπη – 11η (20-10-20-13-10-8-19-28-16-41)
Στα αγόρια ανάμεσα σε 99 αθλητές την καλύτερη θέση έφερε ο
• Γιάννης Τουρνής (2-17-3-3-1-6-16-36-9-36-5), ο 10ος καλύτερος Opti Sailor του κόσμου για το 2022, ο οποίος τερμάτισε 9ος
• Ζαπονίδης Κυριάκος στην 31η θεση (17-38-20-10-16-21-28-20-14-50-21)
• Ντουλας Δημήτρης στην 33η θεση (16-20-18-17-20-15-10-42-34-24-41)
• Παπαδάκης Μιχάλης στη 45η θεση (30-13-20-30-16-11-26-35-DNF-44-40)
• Επιτρόπου Παρασκευάς στην 53η θεση (22-33-34-22-25-20-39-54-32-37-46)
• Θεοδωρίδης Αντρέας στην 69η Θέση (35-34-41-34-38-33-18-4-4)
Ευχαριστούμε τους προπονητές μας Γιάννη Ζαπονίδη και τον Μάκη Νικολαΐδη για την πολύ δυνατή και δεμένη ομάδα που έχουν στήσει και αναδεικνύουν τον Ομιλο μας.
Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην πολύ αγαπητή, και μέχρι πολύ προσφάτως αθλήτρια του ομίλου μας , Μαρία ‘Αννα Μακρή καθώς και στον Ιάσωνα Παναγόπουλο και οι δυο αθλητές του ΝΟΚ, για την άξια νίκη τους σε αυτό το πρωτάθλημα καθώς και στον προπονητή τους, Αντώνη Δροσόπουλο ο οποίος έκανε “ποδαρικό” στον ΝΟΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Συγχαρητήρια σε όλους και ραντεβού στη θάλασσα!”

Ο Μάνος ΣΤΟΥΜΠΟΣ προπονητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά δήλωσε στην σελίδα του “Είμαι πραγματικά περήφανος για καθένα από τα αγόρια και τα κορίτσια της ομάδας μου. Φραγκίσκος, Οδυσσέας, Άγης, Στέλιος, Μαρία και Φαίδρα. Οι μικροί μου αθλητές με τα μεγάλα όνειρα. Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός φυσικά, ο Πάρης Κολοκοτρώνης που προσπάθησε πολύ μέχρι την τελευταία ιστιοδρομία να κερδίσει ένα μετάλλιο.6η θέση γενικής και είναι μόλις 12 χρονών.Μια νέα σεζόν ξεκινά αύριο. Πάμε!!!!”

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι τρίτη παγκόσμια δύναμη στην κατηγορία Όπτιμιστ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης που αποτελούν το αύριο της ιστιοπλοΐας. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν, με την ελπίδα τα ταλέντα-αθλητές που τώρα ξεχωρίζουν να στηριχθούν και να διακριθούν στο μέλλον.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ OPTIMIST

0

Πωλείται σκάφος winner 3d star του 2020 σε εξαιρετική κατάσταση.

-Μαζί πωλούνται αλμπουρο mk3 ματσα mk4 με πικι hyperflex σε πολύ καλή κατάσταση

Τιμονοκαρινα Dsk του 2020, Dynamis τιμόνι και exelixes καρινα

-Άλμπουρο μάτσα custom design world championship Giulietti σχεδόν καινούρια, μοντέλο power και ένα ακόμα πικι optimasτ

-2 πανιά 3fl medium plus σε εξαιρετική κατάσταση

-1 πανί 3fl heavy plus σχεδόν καινούριο

-Κάλυμμα winner θήκες

-τρέιλερ optimast

Το σκάφος είναι πεντακάθαρο καθώς μετά από κάθε πρόκριση η πανελλήνιο καθοριζόταν σχολαστικά.2η θέση στην πρόκριση για την εθνική ομάδα, 2η θέση πανελλήνιο 2021. Τιμή για όλο το πακέτο 4.500€ Τιμή σκάφους με trailer και καλύμματα 3.500€

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Δήμητρα ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ 6974157354 ή με την ομάδα του VMG SHOP

 

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ OPTIMIST

0
Πωλούνται σε καλή κατάσταση τα εξής:
blueblue 2017 αγορασμενο τον Ιανουάριο του 2018 από τον Κο Δρούγκα.
καταρτι, ματσα, πικι MK3 Optiparts
καρινα optiparts 2017
τιμονι optiparts 2017
θήκη για καρενοτιμονα MagicMarine
πανι medium plus ONE 2021
πανι North sails R4 2019
καλυμα Λεμπέσης
τρέιλερ
σκαφος-καλυμα-τρειλερ €1350
καρινα-τιμονι-θηκη €300
MK3 2016 €250
sail one 2021 €250
sail north 2019 €100
Όλα μαζί πακέτο είναι στα €1900
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Κυριάκο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ 6944225940 ή με την ομάδα του VMG SHOP

WEATHER

Athens
scattered clouds
17.8 ° C
19.3 °
16 °
52 %
7.2kmh
40 %
Thu
18 °
Fri
19 °
Sat
20 °
Sun
21 °
Mon
20 °
- Advertisement -

MY FAVORITES