Home Blog

Πωλείται μεταχειρισμένο σκάφος Optimist

0

Πωλείται μεταχειρισμένο σκάφος Optimist σε πολύ καλή κατάσταση.

  

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. ΤΟΥΡΝΗ 6977601464 ή με την ομάδα του VMG FACTORY

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ EurILCA

Το ετήσιο συνέδριο της EurILCA πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για το συνέδριο της ευρωπαϊκής κλάσης Laser (νυν EurILCA) στο οποίο έλαβαν μέρος 25 χώρες είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.

Αυτό το συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και έχει απολογιστικό χαρακτήρα. Σε διάλογο τίθενται όλα τα θέματα που απασχολούν την κλάση και καταρτίζεται το καλεντάρι των αγώνων για τις επόμενες περιόδους. Στο εν λόγω συνέδριο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην κλάση Laser/ILCA όπως για παράδειγμα την συνέχεια του προγράμματος αλληλεγγύης της Eurilca, της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού της προγράμματος, τις οργανωτικές βελτιώσεις πάνω στις μεγάλες διοργανώσεις, της προώθησης του ομαδικού τρόπου αγωνίσματος « Team Race », την πορεία και τις μέχρι τώρα εξελίξεις του εξοπλισμού του σκάφους, την πορεία των μεγάλων και ήδη καθορισμένων πρωταθλημάτων για το 2022 και 2023 ενώ αποφασίστηκαν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων για το 2024.

Από ελληνικής πλευράς υποψηφιότητα για να διοργανώσουν μεγάλους διεθνείς αγώνες υπέβαλλαν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης, ο ΝΟ Καλαμακίου και ο ΝΑΟ Π. Φώκαιας «ο Πυθέας». Τελικά αποφασίστηκε ο Ν.Ο Καλαμακίου να φιλοξενήσει το 2024 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 7 (Λέιζερ Στάνταρντ), μια διοργάνωση για την οποία η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ πρότεινε να αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Όπως, δηλαδή, είχε γίνει και με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ το 2019.

Η πρόεδρος της ΕΙΟ ήταν επίσημα προσκεκλημένη του προέδρου της EurILCA, Γάλλου Ζαν ΛΙΚ ΜΙΣΟΝ, και μάλιστα ο χαιρετισμός της ήταν η εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου. Η κυρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ παρότρυνε τους συνέδρους να συμβάλλουν έτσι ώστε οι αθλητές των χωρών τους να προτιμήσουν για την προετοιμασία τους το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας της Αθήνας και, ανάμεσα στ’ άλλα, τόνισε: «Στην Ελλάδα μετά το Οptimist το Laser είναι η 2η πιο δημοφιλής κλάση. Το laser είναι μία λαϊκή κατηγορία που καλλιεργούν οι περισσότεροι όμιλοι στη χώρα μας με δεδομένο ότι σε σύγκριση με τις περισσότερες κατηγορίες σκαφών είναι αρκετά φθηνότερο και μεταφέρεται εύκολα. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι περισσότεροι όμιλοί της προσπαθούν πολύ για να συντηρηθούν οικονομικά και να βοηθήσουν τους αθλητές τους με εξοπλισμό. Σ’ αυτήν την προσπάθεια συμβάλλει η Ε.Ι.Ο. η οποία υποστηρίζει με πολλούς τρόπους τους αθλητές της. Απόδειξη αυτής της τεράστιας υποστήριξης είναι ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών Ελλήνων ιστιοπλόων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της κλάσης, αλλά και οι πολλές και αλλεπάλληλες διακρίσεις τους σ΄ αυτά. Ειδικότερα μάλιστα σήμερα μετά την δραματική αλλαγή των Ολυμπιακών κατηγοριών που λόγω του τεράστιου κόστους τους αποκλείουν πολλούς αθλητές να διεκδικήσουν το όνειρό τους και να προσπαθήσουν για μια συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν μάλιστα καταργήθηκε το μονοπώλιο της κατασκευής του σκάφους, ελπίσαμε ότι ο ανταγωνισμός θα βοηθούσε ουσιαστικά στη μείωση του κόστους του σκάφους και βέβαια του εξοπλισμού του. Δυστυχώς, όμως, διαψευστήκαμε. Οι τιμές ανεβαίνουν, οι αλλαγές των υλικών είναι συνεχείς, οι διαδικασίες κατασκευής είναι ασαφείς και οι δυσκολίες για τους ομίλους μας και τους αθλητές μας μεγαλώνουν. Να δώσετε το μήνυμα στις ομάδες σας που αναζητούν να προπονηθούν σε ένα άρτιο ιστιοπλοϊκό κέντρο με ήπιο κλίμα, ωραίους ανέμους, γυμναστήριο και όλες τις τεχνολογικές και ψηφιακές υποδομές να έλθουν για προπονητικά camp στο Athens International Sailing Center. Εδώ θα βρουν ιδανικές συνθήκες και υποστήριξη, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρίες, όταν θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να βρίσκονται σε λίγα λεπτά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το κέντρο πολιτισμού της παγκόσμιας κοινότητας, την Ακρόπολη, την Πλάκα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα όπου βρίσκονται και αρκετοί ναυτικοί όμιλοι με δραστηριότητα». Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο κ. Χαράλαμπος
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Έφορος Χορηγιών & Εκδηλώσεων και Έφορος Κεντρικής Ελλάδος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser/ILCA Βιργινία ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ  η οποία εκπροσωπούσε και την Ελληνική κλάση στο συνέδριο μαζί με τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο ΧΑΝΙΩΤΗ δήλωσε: «..Ακόμη ένα συνέδριο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κλάσης Laser – ILCA είναι πολύ περήφανο καθώς καταφέραμε να πετύχουμε την ανάθεση μιας ακόμα μεγάλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην πατρίδα μας. Το εντυπωσιακό ήταν ότι και οι τρεις Ελληνικές υποψηφιότητες κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ισοψηφήσαν 2 και 3 φορές με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δείχνειότι η Ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται σε πολύ υψηλό και αναγνωρισμένο επίπεδο. Επίσης για εμάς ήταν πολύ σημαντικό στις υποψηφιότητες να συμπεριλάβουμε Ναυτικούς Ομίλους όπου θα εκδήλωναν ενδιαφέρον από όλη την χώρα και όχι μόνον από την Αθήνα, αλλά και από την Θεσσαλονίκη καθώς και σωματεία της περιφέρειας. Τέλος τα τρία πρωταθλήματα που προτάθηκαν αφορούσαν και τις τρεις
ηλικιακές ομάδες των Ανδρών-Γυναικών, των νέων (ILCA4) αλλά και των ενηλίκων (Masters).Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κλάσης σκαφών Laser-ILCA δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κατηγορία και όλους τους αθλητές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στην συνέχεια.»

Τέλος, μια ακόμη σημαντική επιτυχία ήταν ότι η Ολυμπιονίκης Βιργινία ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ ορίστηκε υπεύθυνη της EurILCA για τους αγώνες των ομάδων ( Team Race ) της κλάσης Laser/ILCA.

Μια νέα περίοδος ξεκινά για τους αθλητές και τους προπονητές της κατηγορίας αφού η χώρα μας πλέον θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε κρίσιμους αγώνες για την επιλογή των αθλητών που θα συμμετέχουν στην επερχόμενη Ολυμπιάδα “PARIS 2024”. Σε μια πολυπληθή κατηγορία, συνεχώς εξελισσόμενη τόσο στον τομέα του εξοπλισμού όσο και των τεχνικών όπως το Laser η συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις για τους αθλητές είναι πολύ σημαντική. Είναι λοιπόν η στιγμή για τους Έλληνες Ιστιοπλόους να αδράξουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και να εξελίξουν τις τεχνικές, τον εξοπλισμό αλλά και τις γνώσεις τους. Η ομάδα του VMG θα βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις έτσι ώστε με τις συνεργασίες της με εταιρίες όπως η Devoti Sailing, η GUL, η Zhik, η Harken, η Alpha Ropes να προσφέρει τα προϊόντα και την απαραίτητη τεχνογνωσία με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πωλείται Laser PSA (AUS) – 210464

0

Πωλείται Laser PSA (AUS) – 210464, ελάχιστα μεταχειρισμένο

• Top cover Gorilla
• Bottom Cover Gorilla
• Aluminium trailer
• Κάτω κατάρτι 4.7
• Κάτω κατάρτι Radial
• Μάτσα
• Κορυφή Carbon
• Carbon tiller
• Carbon extension
• Πανί 4.7 (2021) – Εχει τρέξει μία ρεγκάτα
• Πανί Radial Προπονητικό (σε πολύ καλή κατάσταση)
• Όλα τα συστήματα και πολλά spares

Τιμή : 4.750 Ευρώ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τoν κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ 6970211511 ή με την ομάδα του VMG FACTORY

Μεταχειρισμένα Πανιά Optimist

0

Πωλούνται τα ακόλουθα:

SERIAL NUMBER COLOUR ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
35064 JSAIL BLUE ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
39296 JSAIL BLUE ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
42056 JSAIL RED SQUARE ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
50288 JSAIL BLUE SQUARE ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
40466 JSAIL BLUE SQUARE ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
35056 JSAIL RED ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
38873 JSAIL BLUE ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
56226 ONE MEDIUM + ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Για πληροφορίες και τιμές επικοινωνήστε  με την ομάδα του VMG Shop στο 210 4120064

30th ATHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  και η δεύτερη φάση της 30ης Athens International Sailing Week 2021. Στον μεγάλο αυτόν διεθνή αγώνα, που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με 6 ομίλους (Ν.Ο.Π. Φαλήρου, Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ν.Α.Ο. Βούλας και Ν.Ο.Ε.) έλαβαν μέρος 519 σκάφη με 575 ιστιοπλόους από 13 χώρες και συγκεκριμένα τις Ρωσία, Λιθουανία, Βέλγιο, Μάλτα, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Κροατία, Ταϊβάν, Κύπρο και Ελλάδα. Ο αριθμός των αθλητών είναι μεγάλος αριθμός αν συνυπολογιστούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της πανδημίας.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε αυστηρά και οι ξένοι αθλητές, προπονητές και διεθνείς κριτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνολική οργάνωση του αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ζωντανή μετάδοση των ιστιοδρομιών των ολυμπιακών κατηγοριών που έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο και από το εξωτερικό να τις παρακολουθήσει.

Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου και οι Έλληνες ιστιοπλόοι για μια ακόμη φορά έδειξαν τις δυνατότητές τους σε όλες τις κατηγορίες. Κέρδισαν τα περισσότερα μετάλλια και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός ήταν έντονος, διότι για τις ολυμπιακές κατηγορίες ο αγώνας αποτέλεσε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα Αποτελέσματα:

49ER (8 σκάφη, 10 ιστιοδρομίες)

1η θέση  Ι. Ζότοφ – Ντ. Ουσάτσεβ Ρωσία 12β.

2η θέση Π. Καμπουρίδης – Σ. Νούτσος 25β.

3η θέση Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός 29 βαθμούς

 

ILCA6 Κατηγορία Γυναικών (25 σκάφη, 9 ιστιοδρομίες)

1η θέση Μαρία Βλαχου (Ν.Ο.Αμφιθέας)

2η θέση Πορτόλου Βαρβάρα (Ν.Ο.Κ.Βουλιαγμένης)

3η θέση Χρουνεβένεχ Γαβριέλα (Ν.Ο.Χίου)

3η θέση Μαριλένα Μακρή (Κύπρος)για το Athens Eurolymp Week

Κατηγορία U21 & U19

1η θέση Πορτόλου Βαρβάρα (Ν.Ο.Κ.Βουλιαγμένης)

2η θέση Χρουνεβένεχ Γαβριέλα (Ν.Ο.Χίου)

3η θέση Καραγεώργου Εβελίνα (Ν.Ο.Βουλιαγμένης)

ILCA7 Κατηγορία Ανδρών (29 σκάφη, 8 ιστιοδρομίες)

1η θέση Παπαδημητρίου Δημήτρης (Ν.Ο.Βουλιαγμένης)

2η θέση Τσαραμύρσης Πάτροκλος-Θεόδωρος (Ι.Ο.Πειραιώς)

3η θέση Παναγιωτίδης Αναστάσιος (Ν.Ο.Θεσσαλονίκης)

Κατηγορία U21

1η θέση Παπαδάκος Γεώργιος (Ν.Ο.Ε.Φ)

2η θέση Κεφαλωνίτης Ιάσωνας (Ν.Ο.Καλαμακίου)

3η θέση Μπόμποτας Χρήστος (Ν.Ο.Θεσσαλονίκης)

Κατηγορία U19

1η θέση Κεφαλωνίτης Ιάσωνας (Ν.Ο.Καλαμακίου)

2η θέση Μάντης Ιωάννης (Ν.Α.Ο.Μ.Α)

3η θέση Παπαζής Γιάννης (Ν.Ο.Βουλιαγμένης


470 MIXED
(8 σκάφη, 10 κούρσες)

1η θέση Β. Παπουτσόγλου – Ρ. Κλωναρίδου 11β.

2η θέση Μ. Παππά – Κ. Μιχαλόπουλος 25β.

3η θέση Ν. Μπριλάκης – Μ. Μπόζη 31 βαθμούς

IQFOIL (13 σκάφη, 9 ιστιοδρομίες)

1η θέση Λ. Τσορτανίδης 9β.

2η θέση Ζ. Μπερνότας Λιθουανία 15β.

3η θέση Β. Κοκκαλάνης 22 βαθμούς

NACRA 17 (3 σκάφη,10 κούρσες)

1η θέση Ε. Ζ. Στάινερ – Π. Οπολόνι  Γερμανία 13β.

2η θέση Ι. Πασχαλίδης – Μ. Παπαδοπούλου 19β.

3η θέση Μ. Βογιατζοπούλου – Α. Στόκκος 23 βαθμούς

ΑμεΑ 2,4 mr (5 σκάφη, 9 κούρσες)

1η θέση Ν. Πατεράκης 10β.

2η θέση Θ. Χωραφιάρης 13β.

3η θέση Θ. Καραγκιοζίδης 24 βαθμούς

ΑμεΑ HANSA 303 (3 σκάφη, 5 ιστιοδρομίες)

1η θέση Ε. Αχλάτης 4β.

2η θέση Ε. Κουρούβανη 8β.

3η θέση Γ. Ασλανίδης 16 βαθμούς

ΑμεΑ HANSA 2,3 ( 4 σκάφη, 5 κούρσες)

1η θέση Χ. Σκόνδρας 4β

2η θέση Α. Γιαννούλης 7β.

3η θέση Χ. Τσαμπάς 11 βαθμούς

Δηλώσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης Αθλητών και προπονητών που συμμετείχαν στον αγώνα

Μαρία ΒΛΑΧΟΥ: Κέρδισα το Πανελλήνιο, την Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα της Αθήνας και την πρώτη θέση στην εκπροσώπηση της Εθνική μας Ομάδας στην ολυμπιακή κατηγορία Γυναικών ILCA 6!!!! Και αφιερώνω τις νίκες μου στο γουρλή μου όμιλο Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας και στον προπονητή μου Dimitrios Theodorakis , στους γονείς μου και στον αδερφό μου για όλη τη στήριξη, προπαντός την ηθική, την αγάπη και την ασφάλεια που μου μετέδιδαν τους τελευταίους μήνες ότι όλα θα πάνε καλά. Και πήγαν!
Συγχαρητήρια σε όλες τις συναθλήτριες μου που συμμετείχαν σε αυτόν τον απαιτητικό αγώνα και στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση!

Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου:Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία από την ομάδα μας στον αγώνα Athens International Sailing week 2021 αλλά και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ILCA 7 και ILCA 6 2021. Ο Κεφαλλωνίτης Ιάσωνας με Devoti Laser σκάφος στο Πανελλήνιο-Eurolymp 2021 κατέλαβε την 1η θέση στα U19 και την 2η θέση U21. Η Μπουγιούρη Άννα-Μαρια στην κατηγορία ILCA 6 την 4η θέση στα U21 και U19. Ο Γκίκας Αχιλλέας στην κατηγορία ILCA 4 κατέλαβε την 1η θέση και την 1η θέση στα U16. Η Ηλιοπούλου Ελισάβετ στην κατηγορία ILCA 4 κατέλαβε την 1η θέση.

 

Οι Βασίλης Παπουτσόγλου και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου δήλωσαν:Πρωταθλητές Ελλάδος στη νέα Ολυμπιακή κατηγορία 470 Mixed για το 2021. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και πίστεψαν απ’ την πρώτη στιγμή τη νέα μας προσπάθεια, τους ομίλους μας @nopfalirou και @nautical_club_of_thessaloniki και πάνω απ’ όλα τον προπονητή μας, Θανάση Παχούμα, που μας καθοδηγεί με ασφάλεια στην επίτευξη των στόχων μας! Συγχαρητήρια στη Μελίνα Παππά και Κωνστανίνο Μιχαλόπουλο για το ασημένιο μετάλλιο και τους Νίκο Μπριλάκη και Μαρία Μπόζη για το χάλκινο και σε όλους τους συμμετέχοντες για τις όμορφες μάχες αυτές τις 6 μέρες!Το μακρύ μας ταξίδι μόλις ξεκίνησε! More are yet to come!!

Ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής συνεχίζει στα 49er με τον Ιωάννη Ορφανό και στον αγώνα τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Οι Πρωταθλητές δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:“Μετά από μια εβδομάδα αγώνων, εχτές ολοκληρώσαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην νέα κατηγορία μαζί με τον Γιάννη Ορφανό. Μόλις μερικές εβδομάδες προσπαθώντας να τιθασεύσουμε το 49er καταφέραμε να έρθουμε στην 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην 3η θέση στο overall μιας και είχαμε διεθνής συμμετοχές από την Ρωσία. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά γι αυτό μας αρέσουν τα δύσκολα… γιατί είναι η αρχή νέων επιτυχιών! Συγχαρητήρια στους Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στέλιο Νούτσο  για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο και δεύτερη overall και φυσικά στους Κωσταντινίδη Πέτρο και Δολιανίτη Ευάγγελο για την τρίτη θέση”.

Ο Λεωνίδας Τσορντανίδης δήλωσε: Δεν μπορούσε να τελειώσει αγωνιστικά το 2021 με καλύτερο τρόπο!Πρωταθλητής Ελλάδος στους άνδρες στην νέα Ολυμπιακή κατηγορία IQfoil
Υπέροχο το συναίσθημα, μεγάλη τιμή για μένα!!!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου @George Fragos, τους χορηγούς και υποστηρικτές μου, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου @noa και την οικογένειά μου.
O Γιώργος Καραγιώργος δήλωσε:“Sometimes I look back on my past and I smile at how far i have gotten ..!”Nationals are over finishing 5th after a great start on day one..!
Iam extremely happy even for my participation after so long but iam not here just to participate..!I had a very short time to get used of the new equipment and train but now I have plenty of time to work hard again and get ready for my next goals !!
Even thow I was really tired every day I came back to the beach with a big smile !
So stay tuned and follow the journey!
Thank you again for the motivation and support!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στην ιστιοπλοΐα υπάρχουν νέοι Αθλητές και αθλήτριες με σπουδαίες ικανότητες και επιδόσεις. Νέες Ολυμπιακές κατηγορίες και αθλητές με μεράκι και όρεξη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!!!!

30th Athens International Sailing Week 2021

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου τελείωσε η πρώτη φάση της 30ης Athens International Sailing Week 2021, το πρώην Eurolymp. Πρόκειται για το σημαντικότερο διεθνή αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, στον οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 500 ιστιοπλόοι από 12 χώρες σε 10 διαφορετικές κατηγορίες σκαφών (ολυμπιακές, παραολυμπιακές και άλλες). Ο εν λόγω αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοεμβρίου αφού από αύριο Τρίτη την σκυτάλη θα πάρουν οι αθλητές των Ολυμπιακών Κατηγοριών.

Τον αγώνα διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με 6 ομίλους. Από 4 μέχρι και 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι ιστιοδρομίες των διεθνών κατηγοριών και συγκεκριμένα των OPTIMIST (Ν.Ο.Π. Φαλήρου), 420 και WASZP (Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας), LASER 4,7 (Ν.Ο Καλαμακίου), Techno 293 και Plus (Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης) και Lightning (Ν.Α.Ο. Βούλας).

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέκτησαν τα μετάλλια σε όλες τις διεθνείς κατηγορίες με εξαίρεση ένα χάλκινο στα Laser 4,7 αγοριών κι άλλο ένα στα Waszp.

420 (24 σκάφη, 4 ιστιοδρομίες): 1 Ε. Γιαννούλης – Ε. Γιαννούλη 6β. 2 Λ. Κεχαγιόγλου – Ε. Μανίκης 7β. 3 Π. Σωτηρίου – Δ. Γιαννούλη 10 βαθμοί.

ΟΠΤΙΜΙΣΤ (139 αγόρια, 3 ιστιοδρομίες): 1 Γ. Χατζίνας 21β. 2 Π.Ν. Θεοδωράκης 28β. 3 Α. Ράπτης 29 βαθμοί.

ΟΠΤΙΜΙΣΤ (67 κορίτσια, 3 κούρσες):1 Ε. Αλχανάτη 12β. 2 Α. Σουλιώτη 15β. 3 Δ. Καραγεώργου 28 βαθμοί.

ΛΕΙΖΕΡ 4,7 (78 αγόρια, 2 ιστιοδρομίες): 1 Α. Γκίκας 10β. 2 Θ. Στυλίδης 16β. 3 Μ. Ντιμιτρόφ Σάνγκοβ Βουλγαρία 16β.

ΛΕΙΖΕΡ 4, 7 (35 κορίτσια, 2 ιστιοδρομίες): 1 Ε. Ηλιοπούλου 3β. 2 Τ. Μπουγατιώτη 14β. 3 Ε. Καλιπτσίδη 16β.

Τα 60 TECHNO έτρεξαν 7 ιστιοδρομίες και στη γενική κέρδισε ο Φ. Ζαννάρας με δεύτερη την Α. Κωστή και τρίτο τον Δ. Αντωνάκα.

LIGHTNING: (5 σκάφη, 8 ιστιοδρομίες) :1 Σ. Στούμπος – Α. Τόλης – Ε. Δέδες 9 β. 2 Γ. Αργυρόπουλος – Χ. Παπαμιχαήλ – Κ.Σ. Βαλσαμίδης 11β. 3 Δ. Θεοφιλόπουλος – Ν. Αθανασίου – Τ. Παπαϊωάννου 22 βαθμοί.

WASZP : (6 σκάφη, 4 κούρσες): 1 Π. Μάντης 5β. 2 Γ. Βάσιλας 6β. 3 Κ. Μάτουλιτς Κροατία 8 βαθμοί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-optimist-boys.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-optimist-girls.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-lighting.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-420.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-wasp.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-ilc4-girls.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-ilc4-boys.pdf

http://eio.gr/Hellenicsailingweek/2021/results-techno.pdf

Το διάστημα 9 έως 14 Νοεμβρίου θα γίνει ο αγώνας των ολυμπιακών κατηγοριών – παλιών και νέων – που ταυτόχρονα θα είναι και τα πανελλήνια πρωταθλήματα από τα οποία θα προκύψουν οι εθνικές ομάδες. Οι εν λόγω ιστιοδρομίες αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κάποιες κατηγορίες που θα συμμετάσχουν είναι καινούργιες και αρκετοί ιστιοπλόοι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους.

Ο Ν.Ο.Π Φαλήρου θα διοργανώσει τα 470 mixed, τα Nacra 17 και τα 49er ανδρών, γυναικών, ο Ν.Α.Ο. Βούλας τα Laser STD και RDL και ο Ν.Ο Κατοίκων Βουλιαγμένης τα IQ FOIL ανδρών, γυναικών.

Στον Ν.Ο.Ε. θα γίνουν οι ιστιοδρομίες των Finn και των ΑμεΑ, δηλαδή τα 2,4 mr και τα Hansa 303 και 2,3.

Από το εξωτερικό συμμετέχουν σκάφη από Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Ιταλία και Κύπρο.

Σε Live Streaming από το κανάλι της Ε.Ι.Ο. στο YouTube θα μεταδοθούν οι ιστιοδρομίες της δεύτερης φάσης της «30ης Athens International Sailing Week 2021» από 9 έως και 14 Νοεμβρίου. Το γεγονός αυτό θα προσφέρει την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ιστιοδρομίες και να απολαύσουν το συναρπαστικό αυτό θέαμα.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλες τις ομάδες ελπίζοντας ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους και θα πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2021 Under 16

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας από τον Ν.Α.Ο. Παλαιάς Φώκαιας «ο Πυθέας» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν 112 αγόρια και 68 κορίτσια και ολοκληρώθηκαν 10 συναρπαστικές ιστιοδρομίες. Ανάμεσά τους ήταν και αθλητές από την Ελβετία και την Κύπρο.

Σε έναν απαιτητικό και δύσκολο αγώνα με ποικίλες καιρικές συνθήκες οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους δοκιμάζοντας τα υλικά τους. Νέα πανιά όπως τα JSAIL καθώς και τα 3FLSailDesign που φορούσαν οι δύο από τους τρείς αθλητές που κέρδισαν τον αγώνα, άλμπουρα Optimast (3η θέση στην κατηγορία αγοριών), σκάφη winner και τα νέα τιμόνια DSK διαμορφώνουν το νέο περιβάλλον που θα καθορίσει και τις επιλογές τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών τους. Στόχος το VMG η καλύτερη δυνατή ταχύτητα στην καλύτερη δυνατή γωνία!!!!

Στα αγόρια την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέλαβε ο Κωνσταντίνο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ του Α.Ν.Ο.Γλυφάδας με 49 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ του Ν.Ο.Καλαμακίου με 52 βαθμούς και τρίτος ο Γιώργος ΧΑΤΖΙΝΑΣ του
Ν.Ο Αίγινας με 57 βαθμούς.

Στα κορίτσια νικήτρια ήταν η Ελισάβετ ΓΟΥΙΝΤΕΡΣ του Ν.Ο Κατοίκων Βουλιαγμένης με 20 βαθμούς. Η αθλήτρια κατακτά για 5η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο!!!! Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Φραγκίσκη ΚΟΣΜΑ του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με 34 βαθμούς και την τρίτη η Ελένη ΑΛΧΑΝΑΤΗ του ίδιου ομίλου με 53 βαθμούς.

Ο Προπονητής Μάνος ΣΤΟΥΜΠΟΣ δήλωσε: “Ένα πολύ απαιτητικό πανελλήνιο πρωτάθλημα μόλις τελείωσε αφήνοντας μας πολύ κουρασμένους, χαρούμενους αλλά και έτοιμους για τη συνέχεια. Ένας μοναδικός αγώνας καθώς ήταν από τις λίγες φορές που όλες τις μέρες ο αέρας περνούσε τα 20 μίλια, κάτι που έκανε τους αθλητές και τα υλικά τους να φτάνουν στα όρια τους. Ο Νίκος ένα παιδί που πριν 2 χρόνια δεν πέρασε στην πρόκριση για την εθνική ομάδα για μια θέση, κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο διεκδικώντας μέχρι την τελευταία στιγμή και την πρώτη θέση. Ένα παιδί που δεν έχασε προπόνηση ούτε όταν ήταν άρρωστο. Ένα παιδί που χρειαζόταν απλά κάποιος να πιστέψει πιο πολύ από τον ίδιο ότι θα τα καταφέρει και το έκανε στον πιο δύσκολο αγώνα. Το παράδειγμα του οδηγός για όλους εμάς. Άλλα δυο παιδιά από την ομάδα μας, ο Νωντας και ο Σάκης κατάφεραν να μπουν στους δέκα καλύτερους Έλληνες τερματίζοντας στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Η Ιακωβίνα τέλος παρα τις ζημιές τερμάτισε στην 5η θέση στον τελευταίο της αγώνα στα optimist.Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον Ναυτικός Ομιλος Πυθέας για την εξαιρετική διοργάνωση και βοήθεια που προσέφεραν σε όλους μας. Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα σε επόμενες διοργανώσεις.”

O ΑΝΟΓ ανάρτησε στα μέσα μαζικής δικτύωσης: “Ολοκληρώθηκε στην Παλιά Φώκαια το Πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist στο οποίο συμμετείχε και ο ΑΝΟΓ με ιδιαίτερη επιτυχία.
Για 2η συνεχόμενη χρονιά η κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος πήγε στον Κωνσταντίνο Πορτοσαλτε.
Ο πρωταθλητής μας πέτυχε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού γίνεται μόλις ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του θεσμού που κατακτά 2 χρονιές τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία.
Σε ένα πρωτάθλημα με φινάλε βγαλμένο από ταινία του Χιτσκοκ, ο Κωνσταντίνος έκλεψε στην τελευταία κούρσα τον τίτλο από τους αντιπάλους του αφήνοντας στην 2η θέση τον Βουγιούκα του ΝΟΚ στην 3η τον Χατζινα του ΝΟ Αίγινας και στην 4η τον συναθλητή του Κουκούδη Βασίλη.
Φοβερή εμφάνιση όμως και από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, με τον Μανώλη Βομβυλα την 10η θέση και τον Ιάσωνα Παναγοπουλο την 11η θέση. Τέλος οι νεαροί μας Δαλμήρας Δημήτρης και Τάσσος Τουρλής κατέλαβαν την 30η και 64η θέση αντίστοιχα.
Στα κορίτσια η Νεφέλη Ποδιάδη με εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε την 6η θέση ενώ η Χριστίνα Τόμπρα την 15η αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία για την επόμενη χρονιά.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιάς Φώκαιας συμμετείχαν 112 Αγόρια και 68 κορίτσια. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους Προπονητές μας Χρήστο ΧΙΟΝΑ και Νικήτα ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ.”

Ο προπονητής Αλέξανδρος ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ δήλωσε στο blog μας: “Είναι μεγάλη μας χαρά που η Ελισάβετ κατακτά και πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας στην κατηγορία της. Ο ανταγωνισμός και σε αυτό τον αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλός και οι καιρικές συνθήκες σύνθετες αφού ο αέρας όλες τις ημέρες ήταν δυνατός με πολλές αλλαγές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της Αθλήτριάς μου. Είχαμε προετοιμαστεί τόσο σε επίπεδο προπόνησης όσο και υλικών και οι προσπάθειες μας είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επόμενος μας στόχος το Athens Eurolymp Week που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας Γιάννης ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ μας δήλωσε: “Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση της οποίας οι οργανωτές ήταν δίπλα μας σε οτιδήποτε και εάν χρειαστήκαμε. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερες για τα ελληνικά δεδομένα αφού οι περισσότερες ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν με αέρα περισσότερο των 20 μιλίων. Το επίπεδο των αθλητών ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο αθλητής μου Γιώργος ΧΑΤΖΙΝΑΣ ήταν πρώτος μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή του. Ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Γιώργο δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στις οποίες έπρεπε να ανταποκριθεί (covid, περιορισμένες προπονήσεις, αλλαγή προπονητή).

Το καινούργιο στοιχείο που ενθουσίασε αθλητές, προπονητές αλλά και θεατές ήταν το γεγονός ότι ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube. Έτσι, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και οι γονείς των παιδιών που έλαβαν μέρος είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις κούρσες και να σχηματίσουν προσωπική
άποψη για τις καιρικές συνθήκες και τις τεχνικές του αθλήματος. Αυτό το εξαιρετικό τηλεοπτικό υλικό μπορεί να αποτελέσει την βάση σε οποιοδήποτε προπονητικό σεμινάριο και camp δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς μας ιστιοπλόους να μάθουν από τα λάθη τους.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους και για τις εμπειρίες που αποκόμισαν. Επόμενο ραντεβού σε λίγες ημέρες στο Athens Eurolymp Week.

Οι Απονομές:

Τα αποτελέσματα:

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

 

2021 EurILCA Senior European Championship

Το Χάλκινο Μετάλλιο στο 2021 EurILCA Senior European Championship που πραγματοποιήθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας  2-10/10/2021 κατέκτησε η Βασιλεία ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ.

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Με αυτή της την εμφάνιση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική περίοδο του 2021 σε έναν αγώνα που έτρεξε αφού πλέον έχει αλλάξει προπονητή.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 10 ιστιοδρομίες στις οποίες η ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ έδειξε την αγωνιστική της κλάση αφού συγκέντρωσε 60 βαθμούς. Πρώτη αναδείχθηκε η Αγκάτα ΜΠΑΡΒΙΝΣΚΑ από την Πολωνία με 34 βαθμούς και δεύτερη η Ολλανδέζα Μαξίμ ΖΟΝΚΕΡ με 54 βαθμούς. Η Μαρία ΒΛΑΧΟΥ που ήταν η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στο πρωτάθλημα κατετάγει 68η. Για την Βασιλεία αυτό είναι το 2ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού το 2017 είχε κερδίσει και πάλι το χάλκινο.

Στην κατηγορία Laser RDL στους άντρες ο Ιάσων ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ τερμάτισε 5ος σε 26 σκάφη και 4ος στην κατηγορία U21. Ο Βασίλης ΜΠΟΥΜΠΗΣ πήρε την 8η θέση και στα U21 ήταν 6ος. Ο Κωνσταντίνος ΜΑΓΓΙΝΑΣ τερμάτισε 15ος και ο Αθανάσιος ΤΟΥΡΗΣ 26ος .

Στα ILCA 7 στον χρυσό στολίσκο των 49 σκαφών ο Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ήταν 23ος , ο Αντώνης ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ 25ος  και ο Αναστάσιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ 41ος .

Στον αργυρό στολίσκο των επίσης 49 σκαφών ο Αριστοτέλης ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ τερμάτισε 43ος , ο Χρήστος ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ 45ος και ο Δημήτρης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 49ος.

Σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα για μία ακόμη φορά οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδειξαν το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Ο εξοπλισμός και τα υλικά συνεχώς εξελίσσονται και διαμορφώνουν τον ανταγωνισμό. Νέες τεχνικές, νέα υλικά, σχοινιά και συστήματα είναι ένας κύκλος ο οποίος διαμορφώνεται συνεχώς από τους κατασκευαστές (devoti sailing), τους προπονητές αλλά και τις ανάγκες των αθλητών.

Τα αποτελέσματα του Αγώνα: https://eurilca.org/2021-senior-europeans-results/

Μεταχειρισμένα Υλικά Optimist

0

                   

               

Πωλούνται:

Σκάφος Winner 3D του 2014 +κάλυμμα+τρέιλερ 2000€

Πανί ONE HEAVY άριστη κατάσταση 300€

Πανί ONE HEAVY προπονητικό 100€

Καρινοτιμονα  200€

Πανί JSAIL RED 200€

MUSTO dry top small ενηλίκων, έχει φορεθεί 4 φορές 250€

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Μαρία ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ 6945599552 ή με την ομάδα του VMG FACTORY

Μεταχειρισμένα Υλικά Optimist

0
Πωλείται ελαφρώς μεταχειρισμένο πίκι OPTIMAST flex 80€
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Γαβριέλα ΜΕΝΤΙΝΗ 6907600880 ή με την ομάδα του VMG FACTORY στο 2104120064

 

 

WEATHER

Athens
broken clouds
5.3 ° C
6.2 °
3.8 °
73 %
0.9kmh
75 %
Sat
5 °
Sun
5 °
Mon
5 °
Tue
3 °
Wed
4 °
- Advertisement -

MY FAVORITES