Home Blog

2021 ILCA Vilamoura European Continental Qualification

Μία εβδομάδα με τους Έλληνες Ιστιοπλόους της κατηγορίας Laser να αγωνίζονται στα νερά της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε.

Η Βασιλεία ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ βρέθηκε μία ανάσα από τα μετάλλια αφού τελικά κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Διεθνή Αγώνα European Continental Qualification. H Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έχει ήδη προκριθεί και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες “TOKYO 2020”, για εκείνη όμως ο αγώνας αυτός ήταν μία καλή προετοιμασία στην οποία απέδειξε και το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Δανή Αν Μαρί ΡΙΝΤΟΜ με εξαιρετική εμφάνιση συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς, την δεύτερη θέση η Σουηδέζα Τζόζεφιν ΟΛΣΟΝ με 71 βαθμούς και την τρίτη θέση η Μαναμί ΝΤΟΙ από την Ιαπωνία με 83 βαθμούς. Στην ίδια διοργάνωση οι Έλληνες Πρωταθλητές Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Α. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ, Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ και Λ. ΖΑΜΜΙΤ αγωνίστηκαν με σκοπό να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την Ολυμπιακή Πρόκριση για την χώρα μας στην κατηγορία Laser STD-ILCA 7.

Σε έναν δύσκολο, απαιτητικό και υψηλού επιπέδου αγώνα καθώς εκτός της Ελλάδας τις δύο θέσεις πρόκρισης διεκδικούσαν αθλητές από άλλες 16 χώρες. Tελικά τα πολυπόθητα εισιτήρια κέρδισαν ο Ισπανός Joel Rodriguez Perez (9η θέση) και ο Ολλανδός Duko Bos (11η θέση).

Σε μία πολυπληθή κατηγορία όπως το Laser η διεκδίκηση μίας θέσης για την συμμετοχή της χώρας στην εκάστοτε Ολυμπιάδα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Η προσπάθεια, οι εμπειρίες και η αγωνιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι Αθλητές αλλά και οι Προπονητές που συνόδευσαν τους συμμετέχοντες αποτελεί μία δυνατή παρακαταθήκη για την συνέχεια της αγωνιστικής τους παρουσίας!!!

Αποτελέσματα Αγώνα: http://bit.ly/ilca-laser-results

Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FINN 2021

Την 9η θέση με 120 βαθμούς ανάμεσα σε 49 σκάφη κατέκτησε ο Έλληνας Πρωταθλητής της Ιστιοπλοΐας Γιάννης ΜΙΤΑΚΗΣ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που ολοκληρώθηκε στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Οι τελευταίες ημέρες των αγώνων του Έλληνα ιστιοπλόου ήταν αρκετά καλές κι έτσι μετά από 10 ιστιοδρομίες τερμάτισε 9ος. Οι θέσεις του κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν 26ος, 30ος, 4ος, 26ος, 3ος, 18ος, 24ος, 6ος, 8ος και 5ος αντίστοιχα.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ούγγρος Ζ. ΜΠΕΡΕΤΣ με 47 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Βρετανός Ζ. ΣΚΟΤ με 70β. και τρίτος ο Ελβετός Ν. ΘΟΝΙΝΚ με 74 βαθμούς.

Αποτελέσματα αγώνα:

http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/FinnEuropeans-en

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης ΜΙΤΑΚΗΣ χρησιμοποίησε και δοκίμασε κατά την διάρκεια των προπονήσεων για την προετοιμασία του τη συσκευή SAILMON η οποία καταγράφει στοιχεία καιρού, γωνίας και ταχύτητας δίνοντας στους ιστιοπλόους την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα δεδομένα και να βελτιώσουν τις αστοχίες.

Η σκυτάλη πλέον δίνεται στους 5 ιστιοπλόους της κατηγορίας Laser STD που ρίχνονται σήμερα στη μάχη της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχοντας πλέον στην διάθεσή τους εξοπλισμό από πολλούς πιστοποιημένους κατασκευαστές  όπως ο DEVOTI  από τους 139 δηλωθέντες αθλητές την πρόκριση θα πάρουν μόλις δύο ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να προκριθούν οι ιστιοπλόοι από Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Τουρκία.

Οι Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Αναστάσιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Γεώργιος ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ, Αντώνης ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ και Λουκιανός ΖΑΜΙΤ.

Στη Βιλαμούρα έχει προγραμματιστεί ο αντίστοιχος αγώνας για την κατηγορία Laser Radial στον οποίο θα συμμετάσχουν 89 αθλήτριες. Σε αυτόν θα αγωνιστεί η Πρωταθλήτριά μας Βασιλεία ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Τέλος, η επόμενη προγραμματισμένη διεθνής διοργάνωση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX που θα διεξαχθεί στο Καντίθ της Ισπανίας από 21 έως 28 Απριλίου. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Βύρωνας ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ στους άντρες και η Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ στις γυναίκες.

Πολλά συγχαρητήρια στον Έλληνα Πρωταθλητή Γιάννη ΜΙΤΑΚΗ που απέδειξε την αγωνιστική του ετοιμότητα, την καλή του προετοιμασία και καλή επιτυχία σε όλους τους Ιστιοπλόους μας που θα αγωνιστούν στους επόμενους αγώνες!!!

 

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΙΑ OPTIMIST

0

Πωλούνται δυο πανιά το ένα Jsail green του 2019 και το άλλο Νorth Sail R1 του 2017. Είναι σε καλή κατάσταση και τα δυο.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Γαβριέλλα ΜΕΝΤΙΝΗ ή με την ομάδα του VMG FACTORY στο 2104120064

SAILGP – WASZP!!! Άδραξε την ευκαιρία και πραγματοποίησε τα όνειρά σου!!!

Έχεις ποτέ ονειρευτεί να αγωνιστείς μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές που λατρεύουν όπως εσύ την ιστιοπλοΐα, τρέχοντας με τα ελληνικά χρώματα στο πανί σου; Ανήκεις στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 21 ετών(U21); Λοιπόν αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Η SailGP σε συνεργασία με την κλάση WASZP έχουν δημιουργήσει ένα συναρπαστικό, με ποικιλία και εναλλαγές πρόγραμμα αγώνων για τους νέους ιστιοπλόους που αγαπούν την κλάση και έχουν διάθεση να αγωνιστούν, να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν νέους τόπους και θαλάσσιους στίβους.

Η WASZP και η SailGP θέλοντας λοιπόν να αλλάξουν τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι η ιστιοπλοΐα υπήρξε από καιρό ένα άθλημα που για να διακριθεί ένας αθλητής χρειαζόταν προετοιμασία και εξοπλισμό που το κόστος τους ήταν ιδιαίτερα υψηλό, δημιουργήσαν το εν λόγω πρόγραμμα για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους νέους που έχουν τη φιλοδοξία, τα κίνητρα και το ταλέντο να προχωρήσουν μπροστά. Θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την πολιτική ίσης επιλογής 8 αθλητών και 8 αθλητριών σε κάθε διοργάνωση θέλουν να δημιουργήσουν την επόμενη ομάδα αστεριών στο άθλημα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το φύλο, αφού η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα για τους αθλητές όλου του κόσμου.

Μέσω του προγράμματος του SailGP και της WASZP σου προσφέρεται η δυνατότητα να γράψεις την δική σου ιστορία στο άθλημα και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!!!!!!

Άδραξε την μοναδική ευκαιρία που σου δίνεται και συμπλήρωσε άμεσα την αίτησή σου! Συμπλήρωσε την αίτηση

Το VMG Factory επίσημoς αντιπρόσωπος της WASZP στην Ελλάδα σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις και να δεις από κοντά ένα WASZP καθώς και να λάβεις τις απαραίτητες πληροφορίες από διακεκριμένους Ιστιοπλόους που ήδη απολαμβάνουν την ταχύτητα και την δράση που μόνο ένα WASZP μπορεί να προσφέρει!!!!!

SAIL WITH WASZP and ENJOY THE JOURNEY

Μεταχειρισμένα Υλικά Optimist

0

Πωλούνται τα ακόλουθα μεταχειρισμένα υλικά Optimist:

1 Πανί One Α30 Plus Custom (Ιανουάριος 2020) εντελώς καινούργιο
1 Πανί One A29 Custom (Μάϊος 2019 ) – έχει τρέξει μόνο Πανελλήνιο και Παγκόσμιο
1 Πανί North BiRadial MNR 3 (Ιανουάριος 2020) – έχει τρέξει 2 διασυλλογικά
1 Πανί 3FL Custom (Νοέμβριος 2019)
2 σετ τιμονοκάρινα DSK (Καρίνα Custom-τιμόνι Atlas)
1 Σετ άλμπουρα ( Κατάρτι ΜΚ3 – Μάτσα ΜΚ4 – Πικι MK3 Flex)
Σκάφος FACCENDA 2018 (το 2ο του Marco Gradoni) μαζί με τρέιλερ και κουκούλες πάνω κάτω Neil Pryde

Για πληροφορίες και τιμές επικοινωνήστε με τον κ. Μενέλαο ΙΩΑΝΝΙΔΗ ή με την ομάδα του VMG Factory στο 2104120064

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 και Πανευρωπαϊκό RSX Vilamoura 2021

Με επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 και το Πανευρωπαϊκό RSX που διεξήχθησαν στην Vilamoura της Πορτογαλίας. Η Ελληνική Ομάδα απαρτιζόταν από τους κορυφαίους Έλληνες Πρωταθλητές των κλάσεων αφού για τα 470 αποτελούσε αγώνα εσωτερικής πρόκρισης για την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα ΤΟΚΥΟ 2020. Στην μάχη της πρόκρισης στα 470 συμμετείχαν στους άνδρες οι Παναγιώτης ΜΑΝΤΗΣ – Παύλος ΚΑΓΙΑΛΗΣ, Βασίλειος ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ– Ιωάννης ΟΡΦΑΝΟΣ και στις γυναίκες οι Μαρία ΜΠΟΖΗ– Ραφαηλίνα ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ και Αριάδνη Παρασκευή ΣΠΑΝΑΚΗ– Αιμιλία ΤΣΟΥΛΦΑ. Στα RSX αγωνίστηκαν οι Βύρωνας ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ και Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ δύο αθλητές που είναι ήδη Μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων δυνατά ξεκίνησαν οι Παναγιώτης ΜΑΝΤΗΣ – Παύλος ΚΑΓΙΑΛΗΣ αφού στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες οι Έλληνες Ολυμπιονίκες τερμάτισαν 3, 4 και 13 αντίστοιχα και με 7 βαθμούς ποινής βρίσκονταν στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας των 29 σκαφών. Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα των Βασίλη ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ – Ιωάννη ΟΡΦΑΝΟΥ ήταν 17οι με 24 βαθμούς. Οι θέσεις τους ήταν 15, 25 και 9 αντίστοιχα. Στις γυναίκες οι Αριάδνη Παρασκευή ΣΠΑΝΑΚΗ – Αιμιλία ΤΣΟΥΛΦΑ ήταν 12ες με 18 βαθμούς. Στις τρεις κούρσες που έγιναν τερμάτισαν 13, 5 και 26 αντίστοιχα. Οι Μαρία ΜΠΟΖΗ – Ραφαηλίνα ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ ήταν 20ες με 27 βαθμούς με κούρσες 17, 10 και 23.

Την δεύτερη ημέρα αγώνων για τα 470 και πρώτη για τα RSX οι ΜΑΝΤΗΣ– ΚΑΓΙΑΛΗΣ βρίσκονταν στην 5η θέση αφού τερμάτισαν 17οι και 2οι αντίστοιχα και μετά από πέντε κούρσες είχαν 22 βαθμούς ποινής. Οι ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ– ΟΡΦΑΝΟΣ τερμάτισαν 10οι και 13οι αντίστοιχα και ήταν 13οι με 47 βαθμούς. Στις γυναίκες οι ΣΠΑΝΑΚΗ– ΤΣΟΥΛΦΑ ήταν 16ες με 51 βαθμούς. Στις δύο τελευταίες κούρσες που έγιναν τερμάτισαν 18 και 15 αντίστοιχα. Οι ΜΠΟΖΗ– ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ ήταν 22ες με 67 βαθμούς και κούρσες 17 και 27 αντίστοιχα. Στα RSX στη μοναδική κούρσα που πραγματοποιήθηκε ο ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ τερμάτισε 18ος και η ΔΙΒΑΡΗ 17η.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα βρήκε τους Έλληνες αθλητές ΜΑΝΤΗ-ΚΑΓΙΑΛΗ στην 6η θέση με 49 βαθμούς. Στις δυο τελευταίες κούρσες τερμάτισαν 14 και 13 αντίστοιχα και απομακρύνθηκαν από τους 3ους Πορτογάλους Ντ. Κόστα και Π. Κόστα οι οποίοι είχαν 26 βαθμούς. Οι  ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ–ΟΡΦΑΝΟΣ ανέβηκαν στην 9η θέση  με δύο καλές κούρσες  μια 5η και άλλη μία 8η αντίστοιχα. Στις γυναίκες οι ΣΠΑΝΑΚΗ – ΤΣΟΥΛΦΑ τερμάτισαν 11 και 20 αντίστοιχα και με 82 βαθμούς είναι 20ες. Οι ΜΠΟΖΗ – ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ με μία 8η θέση και άλλη μία 12η αντίστοιχα είναι 22ες με 87 βαθμούς. Στα RSX, μετά από 4 ιστιοδρομίες ο ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ ήταν 10ος με 28 βαθμούς και η Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ ήταν 19η με 48 βαθμούς.

Οι επόμενες ημέρες αγώνων έως την σημερινή ολοκλήρωσή τους κύλησαν με αρκετή αγωνία για τους συμμετέχοντες. Στην κατηγορία 470 τα πληρώματα που τελικά έλαβαν την πολυπόθητη εσωτερική πρόκριση ήταν αυτά των Παναγιώτη ΜΑΝΤΗ – Παύλου ΚΑΓΙΑΛΗ κατακτώντας την 6η θέση της γενικής κατάταξης και Αριάδνης Παρασκευής ΣΠΑΝΑΚΗ – Αιμιλίας ΤΣΟΥΛΦΑ με την 18η θέση. Τα δύο αυτά πληρώματα θα μας εκπροσωπήσουν στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα RSX ο Βύρωνας ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ κατέκτησε την 14 θέση και η Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ την 15η θέση.

Αποτελέσματα Αγώνων:

https://2021worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/2021-rs-x-windsurfing-european-and-youth-european-championships-open-trophy-en

Για την ελληνική ιστιοπλοΐα είναι μεγάλη επιτυχία οι αθλητές της να βρίσκονται ανάμεσα στα δέκα πρώτα πληρώματα του κόσμου σε μία δύσκολη αλλά παρόλα αυτά Ολυμπιακή χρονιά.

Για κάποιους αθλητές ένας κύκλος προσπαθειών, ονείρων και προσδοκιών κλείνει με αυτόν τον αγώνα. Το αποτέλεσμα και η επίτευξη των στόχων αναμφισβήτητα έχουν αξία, η διαδρομή, οι εμπειρίες, το ταξίδι ….. είναι όμως αυτά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα κάθε ΑΘΛΗΤΗ.

Συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα!!!!!

Καλή και Ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα μας.

Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ… Ένα κορίτσι “δαμάζει” τα κύματα!!!!

Στην Ελλάδα του 2021, εν μέσω μίας πανδημίας που ταλαντεύει όλο τον σύγχρονο κόσμο, ένα νέο κορίτσι κυνηγάει τα όνειρά του και είναι έτοιμη να “δαμάσει” τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020.

Η Κατερίνα ΔΙΒΑΡΗ (21 χρόνων), είναι μέχρι στιγμής το νεαρότερο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με όνειρο της να βρεθεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου συνεχίζει την προσπάθειά της και την προετοιμασία της συμμετέχοντας σε σειρά αγώνων και προπονητικών camp.

Εμείς, είχαμε την χαρά να την συναντήσουμε λίγο πριν ταξιδέψει για να συμμετάσχει μαζί με άλλους Έλληνες Πρωταθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Vilamoura της Πορτογαλίας.

Ας γνωρίσουμε την Κατερίνα ως αθλήτρια της ιστιοπλοΐας. Πώς ξεκίνησες την πορεία σου και τη σχέση σου με την ιστιοπλοΐα; Έχω την τύχη να βρίσκομαι δίπλα στην θάλασσα, οπότε ένα καλοκαίρι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε εγώ και ο πατέρας μου κάποια μαθήματα windsurf στην σχολή του Παύλου XEIΛΑΔΑΚΗ ( Πρωταθλητής windsurf και απίστευτο παιδί) και στην συνέχεια με την πρώτη μου επαφή με τον εξοπλισμό ένιωσα ένα συναίσθημα απίστευτο που με τράβηξε και έτσι ο Παύλος μου πρότεινε να γραφτώ στον Ναυτικό όμιλο που είχε και ομάδα. Είναι σαν να δίνεις σε ένα μικρό παιδί δίπλωμα οδήγησης πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια. Αν φανταστείς ότι του δίνεις έναν εξοπλισμό και το αφήνεις να τον χειριστεί μόνο του, ο οποίος πιάνει και ταχύτητα σε μια απέραντη θάλασσα.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες την ιστιοπλοΐα; Ξεκίνησα την ιστιοπλοΐα(windsurf) περίπου στην ηλικία των 9 ετών.

Ποιος ήταν ο πρώτος σου Όμιλος; Ο όμιλος στον οποίο ανήκω μέχρι και σήμερα και τον αισθάνομαι σαν το δεύτερο μου σπίτι είναι ο Αθλητικός Όμιλος Βάρης- Βάρκιζας .

Ποιος ήταν ο πρώτος σου Προπονητής; Ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Jean Mark Fantis. Ότι γνωρίζω από ιστιοπλοϊκές γνώσεις , τεχνογνωσία και αθλητική παιδεία το οφείλω σε αυτόν. Μαζί καταφέραμε την πρώτη μου διεθνή διάκριση και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2021 και συνεχίζουμε την συνεργασία μας για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία σου σαν αθλήτρια; Η μεγαλύτερη μου επιτυχία ήταν να καταφέρω να πάρω την Ολυμπιακή πρόκριση. Είναι υψίστη τιμή για  κάθε αθλητή να μπορεί να εκπροσωπεί την χώρα του στο μεγαλύτερα Αθλητικό γεγονός.

Tι είναι αυτό που σου συνέβη και σε έκανε πιο δυνατή; Οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις στον αθλητισμό είναι περισσότερες, από τις επιτυχίες και τις χαρές. Το να μην τα παρατάς ποτέ και να μένεις πάντα συγκεντρωμένος στους στόχους, ανεξαρτήτως συνθηκών, σε κάνουν πιο δυνατό και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου έτσι, ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

Ποιο περιστατικό θυμάσαι να σου έχει συμβεί το οποίο σε έκανε να νιώσεις ανίσχυρη; Η πανδημία είναι ένα πρόσφατο περιστατικό το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι εκτεθειμένος και σου δημιουργεί μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν σου αφήνει περιθώρια να κάνεις σχέδια  και ταυτόχρονα έρχεσαι αντιμέτωπος να ανταπεξέλθεις στην καινούργια πραγματικότητα.

Ποιο είναι το μέρος που σε ηρεμεί περισσότερο; Η Βάρκιζα είναι το μέρος που με ηρεμεί περισσότερο από όλα, γιατί είναι το μέρος στο οποίο μεγάλωσα και έμαθα να ζω.

Ποια είναι η απόδραση σου όταν νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει όπως το θέλεις εσύ; Το να κάνω πράγματα τα οποία θα με κάνουν να ξεχαστώ, όπως το να βγω με τους φίλους μου να κάνω κάποιου είδους γυμναστική ή δραστηριότητα όπως ποδήλατο ή τρέξιμο ακούγοντας μουσική. Φυσικά μια δυνατή προπόνηση windsurf λύνει τα περισσότερα ‘προβλήματα’.

Τι σε έχει επηρεάσει περισσότερο στην ζωή σου και συνέβαλε στο να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας σου;  Το άθλημα που επέλεξα να κάνω και μάλιστα από μικρή σχετικά ηλικία σίγουρα με έχει διαμορφώσει σαν άνθρωπο αλλά και τον τρόπο σκέψης μου σε μεγάλο βαθμό. Διότι μέχρι και σήμερα είναι η καθημερινότητα μου και η ιστιοπλοΐα θεωρώ ότι είναι ένα άθλημα το οποία σε βάζει σκέφτεσαι συνέχεια και να βρίσκεις λύσεις στα διάφορα πρόβλημα που εμφανίζονται.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον εαυτό σου, τι θα ήταν αυτό; Δεν θα άλλαζα κάτι στον εαυτό μου. Έχω αγαπήσει τον εαυτό μου για αυτό που είναι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος και να μαθαίνω μέσα από τα λάθη μου, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρή ; Δεν είχα σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο ώστε να πω αυτό είναι και τέλος. Αλλά σίγουρα πάντα με τραβούσαν οι δραστηριότητες που απαιτούσαν αρκετή ενέργεια και η φύση. Επομένως ο συνδυασμός αυτών των δυο.

Με ποιόν ήρωα ταυτίζεσαι περισσότερο; Μιλώντας για φανταστικούς ήρωες, θα μπορούσα να ταυτιστώ με τον Leonardo (aka Leo) ο οποίος είναι Ninja Turtle. Σε μικρότερη ηλικία έκανα πολεμικές τέχνες οπότε έβλεπα πολύ αυτό το παιδικό. Ο Leonardo είναι αφοσιωμένος μαθητής πολεμικών τεχνών και επιδέξιος πολεμιστής.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου που σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου κάθε φορά; Όταν ασχολούμαι με το οτιδήποτε θέλω να το κάνω καλά οπότε βάζω όλη μου την ενέργεια εκεί και μέχρι να το καταφέρω δεν σταματάω να προσπαθώ, οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος. Πιστεύω οι Έλληνες είμαστε ένας λαός όπου από τα αρχαία χρόνια ήμασταν μαχητές μέχρι το τέλος και μάλιστα είχαμε κερδίσει και πολλές μάχες οι οποίες ήταν άνισες, μόνο και μόνο από το πάθος που είχαμε.

Τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει ποτέ αλλά θα ήθελες να κάνεις; Θα ήθελα να δοκιμάσω αθλητικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να τις προπονήσω όπως για παράδειγμα το snowboard και το wingfoil.

Τι σε εμπόδισε ακριβώς να το κάνεις; Ο Πρωταθλητισμός θέλει θυσίες και κάποιες από αυτές είναι να προσέχεις σε οτιδήποτε κάνεις έτσι ώστε να μην έχεις τραυματισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο extreme άθλημα ή δραστηριότητα. Διότι όταν κάνεις κάτι δίνεις όλη την ενέργεια σου εκεί και οι πιθανότητες να χτυπήσεις είναι μεγάλες.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση; Μια από τις αγαπημένες μου αθλητικές αναμνήσεις είναι η πρώτη μου διάκριση στο αγαπημένο μου μέρος στην Λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno293 το 2016(στις νεανίδες) το οποίο κατάφερα να κερδίσω μαζί με τον προπονητή μου τον Jean Mark Fantis, μετά από αστοχία υλικού.

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σε έφερε σε πολύ δύσκολη θέση; Το να διαχειριστώ την Πανδημία και τους στόχους που είχα βάλει για το Windsurf. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο task.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος; Το να είναι υγιής η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και γενικότερα οι κοντινοί μου άνθρωποι, μου βγάζει από το μυαλό την οποιαδήποτε φοβία.

Για ποιο πράγμα έχεις μετανιώσει περισσότερο; Δεν μπορώ να πω ότι έχω μετανιώσει για κάτι το οποίο έχω κάνει και δεν αλλάζει πλέον. Ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα, το έχω κάνει γιατί εκείνη την στιγμή προφανώς το ήθελα, ασχέτως αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθώ να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη και κοιτάω πάντα μπροστά σε ότι και αν κάνω.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει ποτέ; Το πιο τρελό πράγμα που έχω κάνει – το οποίο έφερε σε μεγάλο κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα – ήταν να κρεμαστώ σε μια βαριά σιδερένια ομπρέλα δίπλα στην θάλασσα, σε στυλ μονόζυγου και το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η βάση της και να πέσω μαζί με την ομπρέλα και να τραυματιστώ  αρκετά σοβαρά στο κεφάλι. Και μάλιστα σε μια περίοδο που διεκδικούσα την πρόκριση μου στην Ολυμπιάδα. Ευτυχώς κατάφερα να αναρρώσω σχετικά γρήγορα και να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει στην μέχρι σήμερα αθλητική μου καριέρα.

Πώς πιστεύεις θα σε περιέγραφαν οι γονείς σου όταν ήσουν πιο μικρή;  Ένα πολύ υπερκινητικό παιδί, μέσα στην ενέργεια αποζητούσα συνέχεια το παιχνίδι. Αρκετά ζωηρό και άτακτο.

Ποια ηλικία θα ήθελες να ξαναζήσεις; Μια από τις αγαπημένες μου ηλικίες ήταν τα χρόνια του δημοτικού όπου το παιχνίδι ήταν ανέμελο και δεν είχε όρια.

Τι είναι που θα έλεγες ότι σε κάνει διαφορετική από τους άλλους; Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και γνήσιος αλλά πιστεύω αυτό που διαφοροποιεί τους ανθρώπους είναι οι πράξεις τους. Οπότε προσωπικά προσπαθώ καθημερινά να μην μένω στα λόγια αλλά να τα κάνω και πράξεις.

Μία αθλήτρια ξεχωριστή, μαχήτρια, έτοιμη να δώσει για άλλη μία φορά τον καλύτερο της εαυτό και να εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε…. Όλα Πρίμα!!!!

Laser Standard 2005 με foiling kit

0

Το σκάφος είναι σε άριστη κατάσταση, βαμμένο ice blue, έχει replacement plaque όμως ο σειριακος αριθμός είναι στη πρύμνη αυτός της φωτογραφίας. Μαζί με το σκάφος δίνεται το foiling kit αξίας 4.500€. Τιμονοκαρινα GRP, carbon λαγουδέρα προέκταση, όλα τα συστήματα νέα, πανί ΜΚ ΙΙ, τρέιλερ, κάλυμμα, αλουμινένιο πάνω κατάρτι.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Άκη ΤΣΑΡΟΥΧΗ ή με την ομάδα του VMG FACTORY στο 2104120064

 

 

 

 

Tα Laser Devoti στο VMG Factory

Tα Laser Devoti στο VMG Factory!!! Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή κάνοντας μία μικρή αναδρομή στην ιστορία του σκάφους του οποίου ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 1969. Για πρώτη φορά όμως παρουσιάστηκε το 1971 στο κοινό της έκθεσης σκαφών της Νέας Υόρκης.
Σχεδιαστής του σκάφους που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε κατηγορία onedesign ήταν ο Καναδός Bruce Kirby.

Το Laser έγινε γνωστό και προτιμήθηκε από του Ιστιοπλόους λόγω της εύκολης μεταφοράς του, το deck του σκάφους είναι επίπεδο και το άλμπουρό του χωρίζεται σε δύο μέρη και της δυνατότητας του να ταξιδεύει σε διάφορους καιρούς ανάλογα βέβαια με την ικανότητα και την εμπειρία του χρήστη.

Το 1996 είναι η χρονιά σταθμός για την ιστορία του Laser αφού για πρώτη φορά συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντας και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί μία από τις βασικότερες Ολυμπιακές κατηγορίες. Στην Ολυμπιάδα Πεκίνο 2008 το Laser Radial συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων για την μονοθέσια κατηγορία γυναικών.

Ο εξοπλισμός και το σκάφος είναι One design και μέχρι πρόσφατα κατασκευαζόταν από 4 εργοστάσια στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία με την επίβλεψη και την έγκριση της εταιρίας LASER. Σήμερα πια τα δεδομένα για την κλάση έχουν αλλάξει. Τα υλικά εξακολουθούν να είναι One design όμως η ILCA έχει εγκρίνει συγκεκριμένους κατασκευαστές που δίνουν την δική τους τεχνογνωσία στην κλάση. Η Ομάδα του VMG Factory μετά από έρευνα αποφάσισε να φέρει στον ελληνικό ιστιοπλοϊκό χώρο τα σκάφη Laser του καταξιωμένου κατασκευαστή DEVOTI.

Ο Luca Devoti ξεκίνησε το 1993 σε μια μικρή αυλή στο Ηνωμένο Βασίλειο την κατασκευή σκαφών και μέχρι σήμερα έχει παράγει πάνω από 4.000 σκάφη. Η φιλοσοφία της Devoti Sailing είναι  «Σκάφη από Ιστιοπλόους , για Ιστιοπλόους». Με τα χρόνια, η εταιρία έχει αποκτήσει τη φήμη του κατασκευαστή σκαφών με χαρακτηριστικά την υψηλή ποιότητα και την πλήρη εναρμόνισή τους με τα εγχειρίδια κατασκευής και τους κανόνες των κατηγοριών.

Το VMG λοιπόν σας ξεναγεί στον χώρο της DEVOTI SAILING, στο νέο σκάφος και πανιά LASER της εταιρείας, εγκεκριμένα από την ILCA και σχεδιασμένα για την μέγιστη απόδοση και ευκολία στην χρήση.

Δείτε αναλυτικά τα σκάφη, τα αξεσουάρ και τα πανιά:

To WASZP στο VMG Factory

Το WASZP στο VMG Factory. Τι είναι λοιπόν το WASZP; Είναι το νέο one design foil σκάφος, γρήγορο, διασκεδαστικό και πάνω από όλα με κόστος το οποίο μπορεί να επιβαρυνθεί ένας λάτρης της Ιστιοπλοΐας και της ταχύτητας. Σκοπός του εμπνευστή και σχεδιαστή του WASZP, ήταν να δημιουργήσει ένα σκάφος γρήγορο, οικονομικό, εύκολο στο να το αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος και να καλύπτει την επιθυμία των αθλητών μιας ευρείας ηλικιακής γκάμας να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα.

Tα Κύρια Χαρακτηριστικά του WASZP

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               1.Αρματώνετε Γρήγορα

Σε 10 με 15 λεπτά είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το ταξίδεμα σου

2. Εύκολο τριμάρισμα

Το τριμάρισμα του πανιού και τα συστήματά του είναι έτσι σχεδιασμένα που παρέχουν στον ιστιοπλόο έκτος από τον έλεγχο με τις απαραίτητες ρυθμίσεις, να απολαύσει το ταξίδεμα σε όλες τις καιρικές συνθήκες

3. Ασφάλεια και ταχύτητα

Το σκάφος είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε ο χείριστής να είναι ασφαλής. Το τιμόνι και η καρίνα έχουν στρογγυλεμένες άκρες για επιπλέον σιγουριά. Εύκολο στο ξετουμπάρισμα και με ιμάντες κρεμάσματος.

WEATHER

Athens
few clouds
20.4 ° C
22.2 °
18.3 °
52 %
3.1kmh
20 %
Sat
20 °
Sun
25 °
Mon
26 °
Tue
29 °
Wed
31 °
- Advertisement -

MY FAVORITES